Guillou exemplifierar vänsterns likgiltighet

Många vet ju precis hur vanvettiga vänstern är så man blir väl inte speciellt förvånad när den främste förespråkaren för våldsamma ideologier i landet, Jan Guillou, säger att

Till våren kommer förlusterna att öka, då väntas en stor offensiv från talibaner och andra befrielserörelser [red. anm] som vill bekämpa den utländska ockupationen.

Vänstern har ju som bekant feminism och jämställdhet som deras gulleord, men i vanlig ordning är det bara retorik och inget de egentligen bryr sig om. Talibanerna – kvinnohatare, tortyrförespråkare, brutala bestraffningar av barn, rasister och en hel del annat – är befrielsekämpar!

Guillou avslutar med

Det förfärliga är att det skall behövas ett antal i onödan offrade människoliv för den enkla insikten att vi inte hade där att göra och ingen sak värd att dö för.

Klassisk vänsterresonemang – skit i allt och alla. Var man för sig själv. Vi hjälper ingen. Låt dem lida, ”inte vårt problem”.

Solidaritet, någon?

Läs smörjan på Aftonblaskan: Sverige är ett land i krig – tro inget annat

Annonser

7 Responses to Guillou exemplifierar vänsterns likgiltighet

 1. Erik skriver:

  Jag håller med Guillio i hans kritik av rättsväsendet men det är allt… Han åsikter om terrorister är skrämmande. Det så dom tänker vänsterfundamentalisterna!

 2. Patrick S skriver:

  Terrorister? Varför genomsyras Sdblogg av ett vidrigt ockupationsvurmande? Jag skulle gärna vilja se dig Ted stå och kalla svenska frihetskämpar för terrorister, under en vidrig krigsockupation av vårat land. Alla som inte tycks följa sions spår är enligt den liberalborgliga bloggen quislingar. Vart finns det ömsesidiga? Önskar ni inte muslimernas fortsatt rätt till sin religion och kultur? Eller kräver ni bara att det är i Sverige islam inte har någon plats? Hyckleri!

 3. Johan Andersson skriver:

  1. Ingen förbjuder islam i Afghanistan; man är kvar av 2 anledningar:
  A) Instabilitet, dvs utan USA rasar landet
  B) Talibanerna är fortfarande kvar.
  2. Muslimerna har rätt till sin kultur och religion i deras egna länder.

  Det finns inget hyckleri någonstans. Afghanistan blev ockuperat p.g.a. deras aggressiva handlingar mot USA. Innan dess, när talibanerna mördade och krigade, förstörde gamla buddistiska historiska verk, gjorde USA och omvärlden inget. Det var först när de blev bas för islamister som USA agerade.

  Givetvis måste det finnas konsekvenser för ens agerande…

 4. Patrick S skriver:

  Johan, varför använde man då sig av dessa aggressiva handlingar? Sen så var det inte landet Afghanistan som officiellt utförde terrordåden mot Usa, det kanske du borde veta. Var finns kritiken mot Israels brott mot mänskligheten? Usa och Israels vidriga oljeockupation av Irak? Israels vidriga bombningar mot Libanon? Tycker du moderata muslimer även ska få jaga kristna fundamentalister i väst? Bomba sönder våra länder i jakt på ”terrorister” som vägrar leva som knähundar och slavar åt ockupationsmakter. Erat synsätt är för mig chauvinistiskt snarare än nationalistiskt. Lära barbarer hur man lever på det rätta västerländska sättet. Som sagt, vart finns det ömsesidiga tänkandet?

 5. Erik skriver:

  Tycker du moderata muslimer även ska få jaga kristna fundamentalister i väst?

  Vilka kristna är det som bombar och halshuger civila? Israel startade ingen anfallskrig i sommras, de vart attackerade av Hizbollah som kidnappade två soldater.

 6. Johan skriver:

  Haha. Tack för att du tydligt visar var du står:

  ”Usa och Israels vidriga oljeockupation av Irak”

  Israels? Haha. Tack för att du gör bort dig själv.

  1. Afghanistan för givetvis ta ansvar för sitt eget territorium. Hur skulle det annars se ut? Klarar man inte av det, ja då får någon annan göra det.
  2. Israels ”brott” är grundlösa anklagelser från vänstern. Israel har varit extremt återhållsamt om man jämför med andra länder som varit utsatta för aggressioner.
  3. Israels försvarsaktioner i Libanon var givetvis helt korrekta. Libanon startade kriget – de får ta konsekvenserna.

  Jag skulle gladeligen skitit fullständigt i arabvärlden/muslimska världen. Hemskt gärna. Men det går inte eftersom deras aggressioner mot andra och väst inte kan förbises. Och att titta på deras slakt i Sudan och andra ställen utan att ingripa är inget jag ställer upp på.

  Men ni i Vänstern skulle protesterat mot att England förklarade krig mot Tyskland 1939 med upprörda slogans om ”tyskarnas mänskliga rättigheter” eller liknande. Vänstern då liksom nu bryr sig inte om att rädda liv. De bryr sig bara om att klaga och idag vara emot USA.

 7. Patrick S skriver:

  Jo visst så är Israel lika involverade i kriget som Usa. Israel är den 51:a sionistiska delstaten tillhörande landet Usa. Då ska vi heller inte glömma sionismens inflytande på amerikansk mark i form av banker, börsen, media och sist med inte minst det republikanska samlingspartiet. Så jag står fast besluten vid att judiska och israeliska intressen också ligger i irakkriget. Riktigt så illa är det väll heller inte att skylla på vänstern angående de faktum om Israels brott mot mänskligheten. Israel hamnade för inte så många år sedan överst på Fn:s lista över flest begångna brott mot mänskligheten de året, sen så kan du komma och tala hur mycket du vill om ”vänstern”. Så du menar även på att kommunister skulle representera gemene vänstern i Sverige? Jag känner då till många Israelvänner inom de socialdemokratiska partiet. De Socialdemokratiska partiet har då för länge sedan officiellt erkänt staten Israels existens. Som vi nog alla vet så har ju även judiska ministrar i regeringsställ representerat svenska socialdemokraterna. Jag är då sverigedemokrat och anser mig själv stå vänstern närmast i ekonomiska och i arbetssmarknadsmässiga principer, vilket är ett självklart val för mig som uttalad nationalist.
  Sluta blanda in ”vänstern” i samtliga begrepp. Din amerikanskvurmande nyliberalism tilltalar inte den svenska arbetarklassen.

  ”Vilka kristna är det som bombar och halshuger civila? Israel startade ingen anfallskrig i sommras, de vart attackerade av Hizbollah som kidnappade två soldater.”

  2 soldater ger då Israel rätten, menar du Erik, att bomba Beirut sönder och samman. Men vad gör det? 2 av guds utvalda folk eller några tusentals elaka muslimers liv? Eller varför inte ett helt land i spillror och ruiner?

  Usa krigar själva i religionens namn, på samma sätt som de ”terrorister” du så gärna vill kalla dom. Man använder på ett vidrigt sätt religionen som ett politiskt verktyg för att kunna föra ut sina budskap. Samma sak återspeglar fotbollshuliganism i Italien, där Fascister och kommunister använder fotbollen som ett verktyg för att kunna nå ut med sina hatiska och politiska budskap.
  Dåren Bush har många ggr användt sig av guds namn i syfte att föra ut politiska budskap, vilket han även gjort i irakkriget – det kallas med andra ord för maktmissbruk! Folk blir så ideologiskt övertygade att man till slut, på alla möjliga sätt, använder folks känslor för att kunna föra ut sina budskap, och det gör man genom att utnyttja människors alla svaga punkter. Fundamentalistiska muslimer och den ultrakristna högern i Usa försöker båda, i religionens namn, föra ut politiska budskap för att vinna sympatier, och det har därför således ingenting med gudstro att göra. Alla religioner åsyftar i grund och botten på kärlek och förståelse.

  Jag blir uppriktigt sagt allvarligt skrämd över de chauvinistiska och imperialistiska tankegångarna som florerar på denna blogg. Är sdu ett nationalistiskt förbund som värnar om alla människors rätt till liv i frihet, existens, religion, land och kultur? eller kanske ett statsnationalistiskt med inslag av amerikansk träpatriotism? Som sagt, vart ligger de ömsesidiga tänkandet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: