Ny istid hotar Skandinavien!

”Växthuseffekten gör att Golfströmmen kan komma att stanna helt om mindre än 200 år. Följden kan bli en mindre istid i Skandinavien. Det visar ny forskning.” (DN 050717)

I dagarna presenterade FN att ”människan är den direkta orsaken till den globala uppvärmningen”. Samtidigt vänsterns media-etablissemang spinner på med domedagsprofetior om att polarisen smälter, jorden kan bli upp till 6 grader varmare och fan själv flyttar upp till ytan. Har vi funnit sanningen™? Eller är det bara den senaste storyn media kokat ihop för att sälja lösnummer? Någon som kommer ihåg hysterin kring fågelinfluensan? Samma sak här.

Rapporterna går stick i stäv mot varandra. 2005 publicerade DN en artikel där amerikanska forskare minsann förklarade att Golfströmmen (på grund av Växthuseffekten) kan komma att stanna, vilket leder till en mindre istid i Skandinavien. Man beräknar att det kan bli mellan 5-8 grader kallare inom 200 år utan Golfströmmen. I senaste FN:s rapporten
säger man att världen kan bli runt 6 grader varmare inom 100 år. Med lätt huvudräkning ser vi snart att vi svenskar inte bör oroa oss, om 200 år ligger vi på +/- 0 grader temperaturökning.

Bara för att det varit ovanligt varmt 2-3 vintrar i rad så behöver det inte betyda att världen är på väg mot sin undergång. Oroa er inte för några drastiska klimatförändringar, oroa er istället för massmedias skrupelfria försök till att tjäna pengar.

 

Annonser

4 Responses to Ny istid hotar Skandinavien!

 1. Sören Sympati skriver:

  Det är just den lätta huvudräkningen som är problemet. Rapporten säger, om jag har förstått rätt, att jordens medeltemperatur kommer att öka med 6 grader de närmaste 100 åren – inte att detta skulle gälla Sverige. Många ansluter sig till uppfattningen att extremerna förstärks vilket talar för möjligheten att det skulle bli kallare i vårt land.

  Självklart är islamiseringen av Europa ett mycket mer omedelbart hot, men det vore synd om Sveriges enda motstånd mot en sådan utveckling, Sverigedemokraterna, skulle förlora sympatisörer till följd av att man inte förhåller sig lika sakligt till klimatfrågan som man gör i andra frågor.

  Vill också passa på att hylla initiativet till denna ypperliga blogg.

 2. Hans-Olof Andersson skriver:

  De två rapporterna du nämner går inte stick i stäv med varandra. Den beräknade globala uppvärmningen är ett medelvärde för hela planeten. Den säger inte mycket om förändringarna på en specifik plats.

  Jo, det är möjligt att landområdet (om landet finns kvar är ju tveksamt) Sverige har samma medeltemperatur om 200 år som nu. Vi kan ju alltid hoppas att vi har tur, att just här blir det inga förändringar. Förutom mcyket högre havsnivå, förstås.

  Ditt sätt att se på saken påminner mig om Svenska Dagbladets ledarsida. Där kan du skåda näringslivets Panglosianism i skribenter som Per Ericsson och Maria Abrahamsson. Tilltron till den heliga tillväxten är total.
  Och huvudet är helt i sanden. Som blir allt hetare.

 3. Morgoth skriver:

  Det här med global uppvärmning har blivit så överdrivet.
  Man skriker om domedagen, en av mina lärare hänvisade på allvar till Waterworld och Day after tomorrow.
  Al Gores film ”En obekväm sanning” är bara toppen på isberget.
  På tal om isberg så ökar snarare isarnas storlek i Antarktis, Arktis ocg Grönland än minskar.

 4. Morgoth skriver:

  IPCC har dessutom tidigare förvrängt tabeller. Man har mycket riktigt påpekat en stadig temperaturökning sedan mitten av sjuttiotalet men man ignorerade resten av medeltemperaturstabellen som visade att trettiotalet var ännu varmare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: