Bara att snudda vid ordet “korruption”

Premiäravsnittet av Adaktusson på TV 8 säger sig ikväll ha uppgifter om innehållet på de berömda gömda ”tsunami-banden” på regeringskansliet. Banden innehåller information som bevisar att Lars Danielsson ljög om vilken information han mottagit och vidarebefordrat till statsministern.

Anders Milton från katastrofkommissionen kallar enbart existensen av banden för ”exceptionellt”. Det är så många konstigheter i den här historien att Milton verkar uppriktigt förvånad där han sitter i tv-studion. Folk visste alltså att banden fanns, men sa inget? Någon försökte radera bevisen om att Danielsson ljög? Någon lät bli att radera trots att han fick order om det? Vad höll egentligen den socialdemokratiska regeringen på med?

I samtalet efter intervjun med Milton talar panelen om att detta liknar korruption och bara att man på allvar kan misstänka det vad gäller förra svenska regeringen är sensationellt.

Jag vet inte riktigt vad det här liknar. Det är nästan så det är synd att alliansen vann valet, för det här borde kunna fälla en regering. Men vad tänker jag? En svensk socialdemokratisk regering avgår knappt ens om den förlorar ett val.

Annonser

4 Responses to Bara att snudda vid ordet “korruption”

 1. Magnus A skriver:

  Har någon programmet inspelat? Skulle man inte kunna be TV8 om lov… nej, ERBJUDA TV8 ATT lägga ut delar av det på nätet? Lagom lång för att folk ska anse sig ha tid att framför datorn beta av en …säg 10 minuters-Youtube.

  En idé bara, som jag tror skulle kunna ge TV8 ”uppsidan” gratisreklam med behovsskapande och efterfrågan hos TV-konsumenter. Att välja programutbud med TV8 ökar lite i popularitet och chanserna att slå sig in i de mest sedda programutbuden. Ämnets aktualitet kommer att skapa sug att söka sig till bloggosfären och outubevideon, och därmed: TV8 goes lite video clip youtube-mådäärn!

  (BTW: Jag har inte TV8, men vill se HELA programet 😛 Förresten, finns TV8 i markutbudet så det räcker med att skaffa en antenn?)

  (Tycker ni detta låter som en vettig idé, maila gärna. Annars, om ni spelat in programmet, maila det gärna. Annars, maila inte gärna! ;))

  /”patetiskt laglydig licensbetalare”

 2. Rune skriver:

  Om inte alliansen hade vunnit valet så hade givetvis inte några försvunna band kommit fram. Vem skulle ha vågat påvisa existensen av sådana?
  Den som gömde banden anade nog att det skulle bli maktskifte som skulle göra det möjligt att plocka fram dem.

 3. Josef K. skriver:

  Magnus: Tv 8 har webb tv. Gå in på deras hemsida och titta i vänsterspalten. Programmet finns där.

  Rune: Det har du förstås rätt i.

 4. Magnus A skriver:

  Tack Josef! Jag levde ovetandes i mörker utan att veta om det… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: