36 % vill döda människor som överger islam

Efter att ha kollat igenom svenska tidningar och radio- och tvkanaler kan jag inte hitta ens någon notis om den attitydundersökning hos unga muslimer som varit föremål för het debatt i England de senaste dagarna.

Undersökningen bekräftar vad som idag får anses vara allmänt vedertagen kulturanalys: Unga muslimer i väst, företrädelsevis andra generationens invandrare, är betydligt mer radikalt islamistiska än sina föräldrar (Huntington menade redan i mitten av 1990-talet att fenomenet gäller hela den muslimska världen).Hamas

 • Nästan 4 av 10 brittiska muslimer mellan 16-14 år vill inför sharialagar i Storbritannien. Av muslimerna över 55 år vill 17 % göra samma sak.
 • 36 % av muslimerna mellan 16 och 24 år anser att en muslim som konverterar till en annan religion ska straffas med döden.
 • 74 % anser att alla muslimska kvinnor ska bära slöja.
 • 13 % procent av de yngre muslimerna sa att de “beundrar” terrororganisationer som Al Qaeda.

I en rapport pekas den mångkulturella ideologin ut som anledningen till att unga muslimer kan avskärma sig från resten av samhället.

Jag menar att detta är västvärldens och framför allt Europas verkligt stora utmaning. Tillfälliga terrorhot från islamistiska grupper i dagsläget är ingenting jämfört med de problem som den demografiska situationen kommer att innebära. Med en ständigt växande muslimsk befolkning som blir mer politiskt radikal ju yngre den är, så står Europa inför en historisk kris.

Det går inte att ignorera problemen. Och en del av lösningen är att omedelbart minska invandringen. I flera tidigare inlägg har jag nämnt Danmark som ett föredöme: Vi kan vara öppna för människor som vill komma hit på tillfälliga uppehållstillstånd för arbeta eller studera, men vi måste minska anhöriginvandringen och antalet människor som kommer hit av vaga humanitära skäl dramatiskt.

Länk

Uppdatering: En verkligt intressant kommentar av Zia Haider Rahman: ”Diversity will never unite us”

Annonser

10 Responses to 36 % vill döda människor som överger islam

 1. ”Efter att ha kollat igenom svenska tidningar och radio- och tvkanaler kan jag inte hitta ens någon notis om den attitydundersökning hos unga muslimer som varit föremål för het debatt i England de senaste dagarna.”

  Inte heller undercoverdokumentären där brittiska imaner vissade sig vara allt annat än toleranta har väckt särskilt stor uppmärksamhet i svensk media. Vet inte ens om media i England valde att lyfta fram denna dokumentär särskilt mycket. Jag var inne på bbc.com (Englands ”fria” statstelevision) för några dagar sedan för att se om det stod något om detta. Hittade bara massa trams om Big Brother såpan där någon tydligen hade yttrat något ”rasistisk” mot en indisk deltagare tillika känd skådespelarinna. Detta bråk var till och med uppe för debatt i engelska parlamentet också, viktigt, viktigt!

 2. Robert Boström skriver:

  Kom ihåg killar, islam är freden och toleransens religion…alla som säger annorlunda sprängs i luften!

 3. Magnus A skriver:

  Det finns en omfattande undersökning i Holland, också, som visade att drygt 30 procent är för lokal sharia. Det handlar alltså om någon form av sharialag där alla inte vill ha samma, men de flesta naturligtvis önskar något inte i alla avseenden humant, något religions-diskriminerande och säkert oftast antifrihetligt i förhållande till de mänskliga rättigheterna. Men dock sällan något ekvivalent med talibanernas styre. Det finns grader i det berömda h-vetet, även om det ju är rätt ointressant för vilken inställning vi måste inte till detta (nämligen en helt avvisande sådan).

  Ska kolla om jag hittar länken till den holländska undersökningen senare. (Vill minnas man kunde läsa ut rätt detaljerat hur långt shariaanhängarna var beredda att gå på olika områden.)

  Vidare har ju islamiska banker i europeiska länder öppnats, där endast muslimer får låna pengar (utan ränta) (har bloggat om det, men mins inte riktigt i vilka länder de i sag finns i).

  En ren diskriminering som tillåts i toleransens namn. Judar får kastas ut från banker men att i en mycket aktivt kristen gupp/församling säga att homosexualitet är något som inte Gud gillar ger rättegång och snudd på fängelse. Islam är kollektivism, och vänstern identifierar sig möjligen med den och med frälsningen i den kamp av försakelse för det kollektiva och den stora planen som finns i islam. (Kristendomen har istället frälsning av nåd — iofs efter en psykande jobbig jantepredikan — samt på nåt sätt en tilltro till individens jämställdhet med guden som också var människa…va? Och en absolut nåd istället för absoluta krav, vilket ger tolerans kanske… i alla fall efter medeltid och inkvisationer… *lol*.)

 4. Dumle skriver:

  Just därför måste vi uppmuntra alla i vår omgivning att läsa in sig på innehållet i koranen och intessanta delat av haditherna. Det är superviktigt att vi kan citera alla de uppmaningar till våld och förtryck som dessa skrifter innehåller. Islam är så långt ifrån en kärleksfull och tolerant religion man bara kan komma.
  http://www.fomi.nu/ är en bra källa till kunskap om man inte orkar igenom hela koranen.

 5. Magnus A skriver:

  Tillför iofs inte mycket, men hittade länkar till den gamla ”41%-för-sharia-undersökningen” i Telegraph feb 2006, och en undersökning från ICM Research år 2004 där 61 % håller med om följande:
  ”SO LONG AS THE PENALTIES DO NOT CONTRAVENE BRITISH LAW, I WOULD SUPPORT SHARIA COURTS BEING INTRODUCED IN BRITAIN, TO RESOLVE CIVIL CASES WITHIN THE MUSLIM COMMUNITY”.

  Inte så radikal formulering vilken i alla fall några, 30 procent, säger nej till (de gillar nog inte den utbredda radikaliteten som vi måste vara ABSOLUT tydliga mot!!!!!!!!).

  …samt ett par länkar om en holländsk undersökning år 2004.

  I min senaste bloggpost.

  Chao!

 6. Morgoth skriver:

  Vad händer med vår kontinent? Och vissa jämför muslimska rent vetenskapliga influenser under medeltiden med det enorma stödet för sharia i Väst. Idiotiskt.

  Som Blå Brigader sjunger:

  ”When the minarets calls for you
  things have really gone too far
  soon there is nothing left to do
  sharia-laws will be your truth”

 7. Erik Hellsborn skriver:

  Hårda fakta ger oss rätt. Jag får nog skriva några rader på min blogg om det här jag också.

 8. […] från så kallade moderata moskéer som visade sig vara radikalt västfientliga, och sedan en attitydundersökning där 36 % av landets unga muslimer ville döda en muslim som byter […]

 9. […] under cover-reportage från “moderata” moskéer så är det lika skrämmande attitydundersökningar hos andra generationens invandrare. Några uppseendeväckande mord har också fått fart på […]

 10. […] kan detta inte befinna sig i centrum av den svenska samhällsdebatten? Här på sdblogg.se har vi tidigare skrivit om att andra generationens invandrare från muslimska länder tenderar att vara mer radikala än sina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: