“Uppgörelsen med enkelriktad multikulturalism har börjat”

Dick Erixon återger en recension av Mark Steyns nya bok America Alone – The End of the World as We Know !t, i vilken det hävdas att (väst-) Europa är på väg att slitas sönder av kulturella och religiösa motsättningar. På sikt kommer samma sak som hände i forna Jugoslavien att drabba hela Europa. Erixon avslutar sitt inlägg med orden:

Jag undrar hur länge det ska dröja innan dessa insikter ska nå våra svenska politiska och mediala etablissemang. Jag kan villigt erkänna att jag inte tagit upp detta buskap om jag inte kunde stödja mig på globalt respekterade intellektuella författare som Hitchens, Steyn och på kolumner i världens största tidningar, som Los Angeles Times. För hade jag inte gjort det, hade varje svensk politiker kallat mig allt möjligt otrevligt. Bara i skydd av dessa internationella storheter vågar jag som svensk yppa dessa för vår framtid så stora och svåra problem. Så illa är klimatet i Sverige.

Jag tycker att det träffar mitt i prick. Själv brukar jag regelbundet gömma mig bakom storheter som Samuel P. Huntington och just Mark Steyn, när jag talar om ”mångkultur”, integration och invandring med andra människor. Det är helt enkelt för lätt att bli kallad för en massa fula saker. Det här är så känsliga frågor.

Vi får verkligen hoppas att Erixon, och Cristopher Hitchens som författat recensionen, har rätt i att det sprids en medvetenhet om problemen, och att den utveckling Steyn förutspår går att stoppa. Men för Sveriges del är jag mycket orolig. Det uppstår diskussioner helt klart; språk i skolan, slöjor, hedersmord och hela det berömda ”utanförskapet”. Men jag tror inte att de etablerade partierna har kraft nog att ta avstånd från den multikulturalism de hyllat i så många år.

Förra året var offentligt sanktionerat ”mångkulturår” i Sverige. Och detta samtidigt som människor är allvarligt bekymrade över att Europa kan vara på väg mot inbördeskrig. Det är ju inte klokt.

Läs gärna Hitchens recension.

Länk till Erixon (som har ett lite struligt permalänk-system, men om du inte hittar texten så får du gå till erixon.com, förstasidan).

Annonser

2 Responses to “Uppgörelsen med enkelriktad multikulturalism har börjat”

  1. Tobias Struck skriver:

    Mycket bra av Erixon. Kul med denna blogg. Håll den så fräsch och frisk som den verkar ha förutsättningar till: Tydliga avståndstaganden mot rasism och nationalsocialism
    gör susen för SD:s ideologiska och populistiska utveckling.

    Värva gärna ett par vassa kvinnliga skribenter och håll misstänkt rasistisk satir typ Hellsborns cigarettpaket långt borta. Även önskvärt om det finns en tolerant hållning mot homosexualitet.

    Håll alltid bilden av den genomsnittliga svenskens värderingar starkt levande inom er. Tala alltid till det svenska hjärtat från era svenska hjärtan, aldrig till en fantasi från en fanatism.

  2. […] ett tidigare inlägg skrev jag om Mark Steyns nya bok America Alone – The End of the World as We Know It. Steyn är en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: