En bra fråga: om svensk mentalitet och islam

Per Gudmundson ställer en bra fråga i Svenska Dagbladet:

Varför får alla utom islamisterna skäll?

Gudmundson har observerat, som de flesta andra, att i Sverige så är kritiken mot Etiopiens och USAs inblandning i konflikten i Somalia inte nådig, medan kritiken mot de Islamistiska Domstolarna (SICS) är så gott som bortblåst (förutom på väl valda bloggar).

Konflikten kan summeras genom att det hela började med att SICS startade ett inbördeskrig mot den sittande internationellt erkända regimen och när de började få överhand steg det kristna grannlandet Etiopien in och attackerade SICS fästen, USA bistod tidigt Etiopien både finansiellt och militärt. SICS är idag nästintill krossat och ytterst små fickor av motstånd finns kvar i landet. Idag meddelades även att en högt uppsatt islamistisk ledare överlämnats till etiopiska och amerikanska styrkor.

För vår egen del kanske det mest oroande är att FN i en rapport uppskattade att hela 300.000 USD strömmat från de nordiska länder, med största sannorlikhet majoriteten av pengarna från Sverige. Riksdagskandidaten och ordförande för Svensksomaliska Föreningen, Abdirisak Aden (s), öppet hyllat SICS och önskat dem framgång i deras kamp att skapa lag och ordning i Somalia.

Lag och ordning? Naturligtvis i bästa Sharia-stil, med alla de rättvisa och moderna straff som Koranen uppmanar (stening av otrogna fruar, dekapitering av tjuvar). Under en kort period i SICS-styrda delar av Somalia infördes offentliga avrättningar och ”västspektakel” som fotboll och biografer förbjöds. Ett totalt SICS-styrt Somalia hade inte blivit mycket bättre än talibanernas Afghanistan eller mullornas Iran.

Varför kritiseras inte islamisterna i Sverige lika hårt? Vänsterblocket har sina skäl, muslimerna är viktiga vänsterväljare, och alliansen, ja, de är bara rädda att den minsta kritik av islam skall leda till rasistanklagelser och skaka den borgerliga regeringen yttligare. Islamisterna får aldrig skäll, helt enkelt!

Vi ser hur mönstret upprepar sig överallt i Sverige. Palestinska terrorister hyllas av vänstern i Sverige som frihetskämpar och hjältar mot USA och Israel, man bjuder till och med Hamas-medlemmar på konferens. Varför? Vi är fega och rädda för islam, och om ingen öppet tar striden mot islam så kommer det snart vara försent. Denna artikel om svensk mentalitet kan inte bättre avslutas än med Jens Orbacks (s) ord:

”Vi måste vara öppna och toleranta mot islam och muslimerna för när vi blir i minoritet kommer de att vara det mot oss”

Annonser

2 Responses to En bra fråga: om svensk mentalitet och islam

 1. Håkan Selin skriver:

  Ja vad är det för fel på svenska riksdagspolitiker, jornalister, och andra ”demokrater”. Man är oense om det mesta och träter om A-kasseersättningar,fastighetsskatter och annat ”trams”, men när det handlar om mångkultur är man rörande enig. Den skall bevaras och skyddas till varje pris. Har du en avikande uppfattnig har du två allternativ, att knyta näven i fickan och hoppas på att ett under skall ske eller se till att sverigedemokraterna kommer in i riksdagen det borde vara ett enkelt val, för den som föredrar folkhemmet före självutblåning.

 2. Tore skriver:

  Nog är det mycket märkligt med den svenska myndihetsmentaliteten
  när det gäller den muslimska invandringen. Sverige har en längre tid
  fungerat som plattform för islamistist terrorverksamhet. Det är ock-
  så mycket märkvärdigt, att det är utländska säkerhetspoliser, som
  fångar dessa terrorister. Och den svenska, bara sover och dör i för-
  tid, med dålig kondition och hjärnverksamhet.
  Och lobbyisterna gapar och gnäller, när dessa avslöjas. Och det är inte slut med det, de skall ha skadestånd, för försörjning har de fått,
  sedan de anlänt till Sverige. Att svensk lagstiftning ej gäller för dessa extrema personer, är en självklarhet, då den svenska gäst-
  vänligheten ej har någon liknelse i hela världen…När skall vi normala svenskar vakna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: